آموزش دقیق،نیاز امروز عکاسان



یک هنرمند عکاس درباره برگزاری جشنواره تولیدات استانی حوزه هنری گفت: در هنرهای تجسمی و در حیطه استحفاظی حوزه هنری باید بهای بیش‌تری به موضوع آموزش داده شود تا شاهد اتفاقات خوبی باشیم. حوزه هنری استان‌ها باید در زمینه آموزش خوب عمل کند تا بتواند نتیجه تلاش‌های خود را در قالب این جشنواره ارایه کند.
«محمود عبدالحسینی» داور بخش عکاسی دومین دوره جشنواره تولیدات استانی حوزه هنری گفت: هر پدیده‌ای در اولین دوره‌های برگزاری خود یک سری معایب و نواقصی دارد که می‌تواند آنها را برطرف کند. البته این معایب با تداوم در برگزاری جشنواره کم کم ازمیان می‌روند و جشنواره یک سیر صعودی را طی می‌ کند و به بهتر شدن آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره نیز می‌انجامد.
وی افزود: با قدم نهادن در این مرحله و بررسی عملکرد جشنواره در هر دوره است که می‌توانیم شاهد رشد و ارتقای آثار هنری باشیم. درباره دوره گذشته جشنواره تولیدات استان‌ها هم می‌توان گفت آثار ارسالی نسبت به دوره اول رشد کمی و کیفی چشم‌گیری داشتند و به نسبت گذشته با آثار بهتری مواجه بودیم، شک ندارم که آثار این دوره از گذشته هم بهتر است.
این هنرمند عکاس ادامه داد: تداوم در برگزاری جشنواره‌ها می‌تواند شرایط را برای ارایه آثار بهتر فراهم کند و ما را در عرصه عکاسی به جایی برساند که هر دوره با دیدن آثار ارسالی از رشد کمی و کیفی آنها احساس رضایت کنیم.
عبدالحسینی اظهار کرد: ما انسان‌ها در هر مرحله از زندگی نیاز به آموزش داریم تا اصول و قواعد زندگی اجتماعی و چگونه زیستن را یاد بگیریم، چرا که در سایه این آموزش است که می‌توانیم زندگی اجتماعی موفقی داشته باشیم و همچنین شاهد ارتباطات سالم، پویا و ماندگار در محیط اطراف خود باشیم. پس آموزش در هر زمینه‌ای یک رکن اساسی است که باید به طور مداوم در حال برنامه‌ریزی برای آن باشیم.
این مدرس عکاسی نقش آموزش را در پرورش عکاسان خوب موثر دانست و افزود: آموزش در هنر هم رکنی اساسی و غیرقابل انکار است و متاسفانه ما این نکته را نادیده انگاشته‌ایم. مراکز آموزشی ما اغلب دچار ضعف در این بخش هستند. مدرسان رشته‌های هنری اغلب کسانی هستند که در حیطه کاری خود چندان جدی محسوب نمی‌شوند و زیاد از هنر سر در نمی آورند. دانشجویان و هنرجویان هم که تنها به فکر پاس کردن یک واحد درسی هستند.
وی درباره مشکلات عکاسان امروز گفت: یکی از عمده مشکلاتی که داریم کپی‌برداری‌های ناشیانه‌ای است که از روی دست هنرمندان غرب انجام می‌شود و این موضوع حتی در رسانه ملی هم دیده می‌شود در عکاسی شاهدیم که فردی بدون داشتن دانش لازم دست به کارهایی می‌زنند که چندان نتیجه‌بخش نیست .
به گفته وی برای ارتقای هنر عکاسی نیاز داریم تا در کنار مباحث نظری و آموزش دقیق و صحیح کارگاه‌های عملی برگزار کنیم تا عکس‌های شایسته‌ای داشته باشیم.
عبدالحسینی درباره برنامه‌ریزی‌هایی که حوزه هنری می‌تواند در راستای تربیت عکاسان داشته باشد، اظهار کرد: بهتر است در حیطه آموزش هنرجویان یک چارت عملیاتی تهیه شود که در آن طرح و برنامه‌هایی بلندمدت تعریف شود، چرا که در این شرایط می‌توان به نتایج خوبی رسید و شاهد رشد و شکوفایی عکاسان جوان بود.
وی درباره تاثیر برگزاری «جشنواره تولیدات استان‌ها» بر عکاسان شهرستانی گفت: در این جشنواره شرایطی فراهم می‌شود تا کسانی که به این هنر علاقه‌مند هستند در یک فضای رقابتی سالم در راستای ارتقای سواد بصری خود گام بردارند و مسیر رو به جلو طی کنند.
این عکاس پیشکسوت درباره عملکرد عکاسان جوان کشور اظهار کرد: هم‌اکنون عکاسان جوان رو به جلو حرکت می‌کنند و در کل کشور هم تعداد علاقه‌مندان به هنر عکاسی زیاد شده است. این موضوع نشان می‌دهد جامعه کوچک عکاسی کشور در حال رشد و بزرگ شدن است و می‌توان به آینده آن امیدوار بود.
وی افزود: در کل جریان‌های عکاسی کشور حرکت رو به جلو دارد و اگر آموزش مناسب و برنامه‌ریزی‌های لازم در این عرصه انجام شود این تعداد که از لحاظ کمیت زیاد است از لحاظ کیفیت هم رشد می‌کند.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره